Muka Pedih Guna Skincare

By | February 14, 2022

Muka Pedih Guna Skincare. Contoh bahan yang boleh buat kulit sensitif jadi gatal ialah alkohol, essential oils and fragrance. Waktu sunburn, kulit muka kita sangat sensitif.

colour of my life Review product yang saya guna saya
colour of my life Review product yang saya guna saya from qifstyle.blogspot.com

Patch test ni pun penting untuk test sebarang alergi dekat kulit korang. Ni nak citer pasal produk skincare yang aku baru lebih kurang sebulan la aku dah guna. Ramai yang mengabaikan pemakaian pelembap.

Aku Guna Natural Product Je.

Jangan percaya ‘healing crisis’ bila guna sesuatu skincare tu then muka naik jerawat dan penjual pun cakap itu adalah healing crisis, better korang check. Kondisi wajah yang terasa perih dan panas usai menggunakan produk perawatan kulit tertentu biasanya menandakan reaksi purging.purging ini wajar terjadi karena pengaruh kandungan dalam produk perawatan kulit itu sendiri. Whitehead & blackhead makin teruk.

Hari Ni Kat Merlimau Panas Macam Hari Semalam.

Ini gambar wajah saya yang breakout teruk. Sepanjang few days 'rehatkan' muka tu, aku cuma basuh muka pakai hirisan lemon dan bilas dengan air paip biasa. Bila muka korang start irritated disebabkan skincare tu, better korang stop lah pakai.

Mau Nanya Plus Bingung Banget Dan Yang Pastinya Takut Banget.

Ada setengah orang kulit muka dia ‘kuat’ tapi ada juga yang sensitif. Ni aku dh update kt facebook. Ramai yang mengabaikan pemakaian pelembap.

Dahi Langsung Tidak Dapat Disentuh, Sengsara Sangat Sampai Nak Menangis Pun Ada.

Admin waktu pedih sunburn tu, try juga sabun cuci muka mary jardin sebab sabun ni dijamin tiada bahan kimia semulajadi. Air perahan lemon ni sikit jelah kalau tak nanti pedih muka tu lagi lagi muka tu ada luka kecil. Masa september 2017, aku pergi bangkok awal bulan.

Tapi Orang Cakap Beauty Is Pain.

Setelah aku pakai toner, kan aku taruh tuh di kapas, nah kapasnya itu aku applay langsung wajah aku tuh kaya panas, perih, terus bagian. Jadi, i tukar kepada the ordinary lactic acid 5%, baru rasa okay. Ini kerana ia tidak mengandungi sabun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.